Vad är superfood

Vad är superfood

Superfood är väldigt nyttig mat

Superfood eller supermat är en marknadsföringsterm för extremt näringsrik mat från växtriket. En term som blivit populär inom begrepp som hälsokost, kosttillskott och detox. Herb Hero’s produkter faller inom ramarna för begreppet superfood, men det är viktigt att poängtera att det vi gör är ekologisk mat. Väldigt nyttig mat. Det finns många olika typer av superfoods, vilka sträcker sig från svenska bär till sydamerikanska frön och asiatiska rötter. Några av dem består av ett brett spektrum av näringsämnen, dvs att de är väldigt rika på mineraler och vitaminer (ex Moringa, som är en fullvärdig protein och innehåller ett väldigt brett spektra av näringsämnen). Några av dem innehåller specifika hälsosamma ingredienser som är svåra att inkludera i sin kost utan superfoods (ex MCT-fetter i Kokosolja, och kurkumin i Gurkmeja). Vad de alla har gemensamt är att de är bra för dig, riktigt bra. Herb Hero’s superfoods kontrolleras av oss från planta till produkt. Gårdarna vi arbetar med är några de bästa i världen, där vi ständigt arbetar med att våra råvaror ska växa under bästa möjliga förhållanden för att våra slutprodukter ska innehålla så mycket näring som möjligt. Det är därför vi har så få produkter, samt anledningen till att våra kriterier för nya produkter och partners är väldigt höga.

Raw Vegan Organic

Termen ‘raw food’ har olika definitioner. En del benämner raw food som mat som aldrig passerar en viss temperatur vid produktion – vanligtvis 40-45ºC – medan andra definierar det som en process för att påverka maten så lite som möjligt och därigenom behålla högsta möjliga nivå av näringsämnen. Herb Hero tillhör den senare definitionen. Naturligtvis med den bästa möjliga slutprodukten i åtanke. Det absolut viktigaste när det gäller ekologisk och hållbar produktion är ursprung och produktionsmetoder. Allt grundar sig i jorden där råvarorna växer och därav är det kvalitén av jorden som avgör kvalitén på råvarorna, tillsammans med böndernas arbetssätt och filosofi. Främst handlar det om plantrotation och avsaknad av kemiska preparat. Herb Hero säkerställer att de gårdar vi jobbar med förstår vikten av att ta hand om jorden för att odla världens bästa råvaror.

För veganer och vegetarianer

Herb Hero’s produkter lämpar sig väldigt väl för dig som är vegan eller vegetarian. Vegansk eller vegetarisk kost kan ibland vara bristfällig när det gäller näringsämnen som finns i animaliska produkter och därför passar superfoods extra bra in i en sådan livsstil.